Posts

Showing posts from June, 2018

CO-CURATING MOVEMENT – curatorial meeting 4 – 9 June 2018

Image
Co-curating movement – curatorial meeting 4.06.2018- 9.06.2018

Овој настан собра 4 куратори на изведувачки уметности Lydia Bell, Anastasia Proshutinskaya, Marijana Cvetkovic и Biljana Tanurovska Kjulavkovski кои ќе работат на развојот на заедничката платформа за куратори, а истовремено ќе се сретнат и со локални автори, организации, студенти и други индивидуи преку неформални и формални состаноци, презентации и предавања.

На 4 Јуни 2018, ќе се оствари јавен настан на кој ќе ја презентираат нивната работа, и уметничките сцени во Њујорк, Москва и Белград и на 7 Јуни ќе држат работилница како дел од едукативната платформа Уметност/ Политики / Инситуција/ тело - Слободна Сцена

:::::4 Јуни @ 19:00 :::::

Презентации на кураторски пракси во изведувачките уметности во Њујорк, Москва, Белград и Скопје
Гости: Лидија Бел - Директор на програмата Dancespace (Њујорк, САД), Анастасија Прошутинскаја-куратор, Центар за култура ЗИЛ (Москва, Русија) и Маријана Цветковиќ - Коосновач на Станица- сервис …